JAVA PHYSICS

Sugeng rawuh wonten fisika basa jawa

kangge sementara niki sing saged kulo tulis, ngge ngobati rasa kecelek

MATERI FISIKA KANGGE MURID  SMP

Tekanan

Catetan :

Sak durunge mlebu nang materi coba murid-murid diwenehi LGKM

A.    Tekanan nang barang sing padet

  • Yen kowe nenkenake duit cring nang duwuri maklampet, artine kowe uwis ngek’I  kakas nang duit cring. Lah gedene tekanan duit cring nang duwure maklampet tergantung gon mu ngek’i surungan (gaya) sing mbok kek’i lan luas bidang tekenne. Soyo gede surungan(kakas) sing mbok kekne kuwi nyebabake tekanane soyo gede ugo. Nangin yen luas bidang teken soyo cilik kuwi yo nyebabake tekanan soyo gede. Dados, tekanan kuwi berbandhing lurus karo kakas tekene lan kebanding kuwalik karo luas bidang tekene, lah kabeh mau iso disimpulke nganggo persamaan koyo mangkene:

P = F/A…………………….……….…………………………. 1

Keterangane: P = tekanan (N/m2)

F = kakas (N)
A = luas bidang (m2)

  • Penerapane nang urip pendhak dino

Contohe nang barang mati : – ladhing, dom, kampak, paku, pethel lan liya-liyane.

Contohe nang barang urip : – sikhil pithik, sikhil bebek lan liya-liyane.

 

 

 

 

LGKM

(Lembar Gawean Kanggo Murid)

TUJUAN

Kangge mahami konsep tekanan

ALAT LAN BAHAN

  • Kaleh buah maklampet
  • Kaleh buah duit cring limangatusan

DESAIN

CARA GAWE

1.         Siapno alat lan bahane.

2.         Selehno duit cring mau nang duwure palstin ingkang pisan posisine ngadek sing siji turu

3.         Tekenen kabeh duit cring mau kiro-kiro nganggo kakas sing podho

4.         Yen uwis duit cring mau dijikuk terus diwasi jerone, terus banding no

5.         Opo kesimpulanmu ?

Saran lan kritik dipun enteni kangge luwih saene blog iki, matursuwun

Mugi-mugi gusti Alloh ngijabahi

By: Frans Cecs Caryadi alias “didot” <jo lali budayakne ninggalake komen>

materib sak lajenge nembe digarap dado tunggu tanggal maine suwun

2 Balasan ke JAVA PHYSICS

  1. nduk wid berkata:

    ndherek langkung,..waah, kula kesasar teng mriki pakdhe,..
    LGKM ipun lumayan sae,.. mbenjang ampun kesupen dipun tambahi nggih

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s